SKUPNA RAZSTAVA FOTO KLUBOV JANEZ PUHAR KRANJ IN OKULAR VRHNIKA


 

Razstava fotografij Fotografskega društva Janez Puhar Kranj in Fotografskega kluba Okular iz Vrhnike

 

Začetki tesnejšega sodelovanja med FDJP in FK Okular segajo v leto 2016, ko je bila prvič pripravljena skupna razstava fotografij v Galeriji Kranjske hiše v Kranju. Takratna tema razstave je bila prosta. Sodelovanje in prijateljske vezi so pripeljale do naslednje skupne razstave, ki je bila lani v Galeriji Cankarjevega doma na Vrhniki. Sedaj je pred nami tretja skupna razstava za katero smo izbrali temo; ulična fotografija.

Fotografsko razstavo si lahko ogledate tudi v Galeriji Kranjske hiše Kranju, v času od 10.6. do 7.9.2020

 

Ulična fotografija je v fotografskem žanru pravi izziv za fotografe. Običajno je fokusirana na ljudi  in njihovo obnašanje v javnosti in beleži trenutke, ki so na ta način ohranjeni pred pozabo. Zgodbe, ki jih riše ulica so zanimive, marsikdaj nenavadne, skrivnostne. Običajno ljudje na ulici tega sploh ne zaznajo, spregledajo, oko kamere pa je tisto, ki utrinke ujame in zamrzne v večni spomin.

Tako je pred nami razstava, ki na svoj način prikazuje  naš ulični vsakdan. Skupaj je razstavljeno 30, na internih natečajih izbranih fotografij, po 15 iz vsakega kluba. Razstava je postavljena v nekakšnih posebnih okoliščinah in času, ko nas še vedno spremlja hudo obdobje, ko svet preplavlja pandemija Korona virusa. Zato smo se odločili, da nekoliko razširjeno razstavo pripravimo tudi v virtualni obliki. Tako si jo je mogoče ogledati tudi preko spleta na spletnih naslovih FDJP in FK Okular.

 

 

Uvodnik pripravil

Simon Krejan

Predsednik umetniškega sveta FDJP Kranj

 

 

V Kranju, maj 2020